Archief

Ook de hals kan tekenen van ouderdom vertonen

Naarmate ons lichaam ouder wordt zullen op verschillende plekken tekenen van ouderdom ontstaan. Meestal zijn de eerste tekenen waar mensen zich aan ergeren de beruchte kraaienpootjes die bij de ogen ontstaan. Zo is daar bijvoorbeeld een Facelift voor in het leven geroepen. Echter ook op andere plekken op het lichaam zullen rimpels verschijnen en zal de huid en spieren slapper worden als gevolg van ouderdom.

ouder worden vrouwOok de hals kan tekenen van ouderdom vertonen en net zoals alle andere problemen als gevolg van het ouder worden zijn er behandelingen in de plastische chirurgie bedacht die deze tekenen kunnen corrigeren. Voordat we echter bespreken wat er aan de tekenen van ouderdom op de hals gedaan kan worden zullen we eerst de exacte problemen beschrijven die zich voordoen. Mensen die ouder worden krijgen namelijk slappere spieren en ervaren dat de huid steeds minder elastisch wordt. Het gevolg hiervan is veel loszittende huid op de hals.

Plastische ingrepen voor de hals

Doordat spieren bij het ouder worden steeds slapper worden en de huid minder elastisch zijn de tekenen van ouderdom die af te lezen vallen aan de hals iets wat beter bekend staat als een ‘kalkoennek’. Dit betekent dat de huid door het afnemen van het formaat van de hals en het steeds losser worden van de huid bij de hals zal opplooien en er ongeveer uit gaat zien als de nek van een kalkoen. Een ingreep zoals een halslift kan daar mogelijk hulp bij bieden.

Zoals aan de naam al valt af te leiden wordt dit over het algemeen niet als bijzonder aantrekkelijk beschouwd. De plastische ingrepen die dit probleem kunnen corrigeren zijn onder andere een lipofilling en een halslift. De cosmetisch arts kan echter ook een andere behandeling aanbevelen.

No comments